Buurtinformatienetwerk voor zelfstandigen (BIN-Z)

BIN-Z is een gestructureerd samenwerkingsverband tussen de lokale politie LRH, de handelaars en stad Hasselt.

De handel en horeca lopen vandaag op vlak van criminaliteit – helaas – een verhoogd risico in vergelijking met de particuliere burger. Vaak moeten zij hun aandacht verdelen over klanten, telefoons, medewerkers en leveranciers. Hierdoor kunnen zij moeilijk alert genoeg blijven om mogelijke bedreigingen op te merken en snel en adequaat te reageren.

UNIZO Groot-Hasselt, de lokale politie LRH en de stad Hasselt slaan de handen in elkaar voor een Buurtinformatienetwerk voor zelfstandigen (BIN-Z). Het BIN-Z is een gestructureerd samenwerkingsverband tussen de lokale politie en de handelaars dat bijdraagt tot het verhogen van het algemeen veiligheidsgevoel, het bevorderen van de sociale controle en het verspreiden van de preventiegedachte. Het systeem richt zich voornamelijk op winkel- en gauwdiefstal.

Wie iets verdachts opmerkt, kan dat melden aan de politie op het nummer 101. Verder verloopt alles vanzelf. De politie screent het bericht en communiceert het via sms naar alle aangesloten handelaars en de stadswachten. De pakkans van deze criminelen worden ook daadwerkelijk verhoogd.

Bent u als handelaar geïnteresseerd in dit initiatief?

Laat het weten aan de lokale dienst economie.

of neem contact op met de dienst preventie van de stad Hasselt

011/23 94 66 of huisvanpreventie@hasselt.be